Lniany worek na pieczywo może być naprawdę przydatny! To świetne rozwiązanie, by nie zabierać do domu kolejnych plastikowych lub papierowych worków z piekarni!
Dlaczego jest taki przydatny i pożyteczny?
- Po pierwsze – len to naturalny materiał, którego z powodzeniem używały w kuchni nasze prababcie. Len, który ma dostęp do powietrza, zapobiega psuciu się chleba, a dokładnie jego pleśnieniu.
- Po drugie – chleb przechowywany w lnianym worku dłużej zachowuje swój smak i zapach.
- Po trzecie – materiały użyte do uszycia lnianego worka pochodzą z Polski, bo to naprawdę bardzo ważne, aby działać lokalnie i nie sprowadzać materiałów z drugiego końca świata oraz ważne by wspierać małe, polskie firmy zamiast wielkich koncernów.
Lniany worek na pieczywo występuje w dwóch rozmiarach:
- 25×40 cm. Taka wielkość worka wystarczy, by zapakować do niego jeden, podłużny bochenek chleba, a przy okazji wzbudzić nutkę zazdrości w oczach ekspedientek i innych klientów 😉
- 30×40 cm – to idealny rozmiar, by pomieścić ok. 8 kajzerek i również wzbudzić nutkę zazdrości w oczach innych 😉
Szczegóły produktu:
– Materiał: 100% len, tasiemka – poliester, stoper – plastik.
– Pranie: spłukać pod bieżąca wodą, można prać w pralce w niskiej temp. bez użycia detergentów!
– Prasowanie: temp. do 200 st. C.
Wysyłka w 4-7 dni roboczych.
Jeśli ten model jest dla Ciebie zbyt smutny, sprawdź lniany worek na pieczywo w tym samym rozmiarze, ale z z CZARNĄ KORONKĄ.